Strefa gracza.
Kania zgłasza się na rozkaz !
Cześć Cinek też sie pisze:D
Ja raczej jestem nie znany tak zwany Świeżak ale bardzo nacisieniowany na jakieś karcianki lub planszówki. W posiadaniu mam Warhammer inwazje lcg, Włądce pierscieni lcg oraz planszowke Horror w arkham, jak cos z chęcią pogram lub nauczę grać, kart nie trzeba kupować możemy grać moimi:)!!
Hey I just met you,
And this is crazy,
But I'm Kyioku,
Count me in maybe.
Dobra więc mogę pograć w karcianki, planszówki i bitewniaki, poprowadzić sesje RPG (zarówno forumowe jak i P&P), nauczyć grać w Magic the Gathering, Warhammer'a (40K i Fantasy Battle), posiadam śladową ilość wiedzy na temat Animy (bitewniak) i Dungeons&Dragons (system 3.0,3.5 i 4.0, głównie Faerun, Rokugan, Eberron i Ansalon oraz podstawowe zasady i dodatki) czy pograć z ludźmi w MMO (oraz pomóc w wejściu w grę,aktualnie gram w LoL'a i DDO:MotU, ale miałem możliwość zapoznania się z kilkudziesięcioma innymi MMO choć odmawiam wszelkiego kontaktu z Metinem, raz wystarczy). Mogę też podyskutować o literaturze fantasy i S-F.
Jestem Maciek.
Lubię grać w gry. Szczególnie planszówki ;]
Czasem mogę coś przywozić ze swojego Pytlowa, mam:
Z planszówek:
-Cyclades
-Świat dysku: Ankh-Morpork
-Magiczny Miecz<staaaaaary egzemplarz z Games Workshop teraz wydawane jako Talisman>
-Cywilizacja<chwilowo nie dostępna jeszcze nie ograłem z ojcem:)>, i coś pewnie jeszcze mam o czym nie pamiętam.
Karcianki mogę wozić zawsze
Karcianki:
- MTG<talia własnego autorstwa nie gram na schematy XD>
-Wiedźmin: gra karciana
-Munchkin z Karaibów<dobreeeee>
-Harry Potter w ilości masowej ze 3-4 talie <wiem, wiem, ale serio jest fajna>
Jeszcze miałem gdzieś armię do Warhammera <fantaziak, w 40k nie grałem> ale mega zakurzoną jeżeli ich odkopię<krasnoludy> to będzie cud;]
To tyle miśki mam nadzieje że zrobimy coś czadowego ;]
Czołem.
Raczej będę robił sztuczny tłum, podobnie jak Isia, gdyż gry planszowe/karciane nieszczególnie mnie pociągają. Jednak mimo wszystko chętnie poszerzę swa wiedzę w tym temacie.
Podobnie jak Pan wyżej znam całkiem nieźle mechanikę dedeków, chociaż znam ją z zupełnie innej perspektywy, gdyż nigdy nie było mi dane grać w sesje na żywo. ^^ Myślę, że mimo wszystko jestem całkiem biegły z wiedzy o Faerunie, więc mogę pomóc merytorycznie przy tworzeniu postaci/czy też ewentualnie użyczyć materiałów do stworzenia herosa zgodnego z wyżej wymienionym kanonem. Oczywiście w edycjach 3.0/3.5 edycji 4.0 znam jedynie ogólne założenia podobnie jak 2.0 i wcześniejszych. Przynajmniej jeszcze rok temu się orientowałem w razie czego proszę nie bić.
Nie będąc orginalnym i nie wnosząc nic do dalszej dyskusji również chętnie porozmawiam o literaturze fantasy ponieważ jedynie w takiej się lubuje.
Oczywiście równie bardzo jestem zainteresowany moim pierwszorzędnym hobby, czyli anime i mangą, figurkami i czymkolwiek innym z kraju kwitnącej wiśni.
Zdravim i jeszcze raz witam wszystkich znajomych i nieznajomych.
Ps: Mam nadzieje że istnienie forum nie zakończy swego żywota w powitalnym temacie.